tiistai 13. maaliskuuta 2012

Chilihyllykkö

Moosbackan nuoriso luokkakuvassa.

Chilit ovat lähteneet hyvään kasvuun tänä keväänä. Taimet ovat paremman näköisiä kuin koskaan, tosin olosuhteetkin ovat aika optimaaliset. Pasi raksasi lasikuistille muovitetun kasvatushyllykön, jossa taimille on kaksi osastoa eli hyllyä. Molemmille on oma valaisin, toinen harmi vaan hajosi heti hankinnan jälkeen ja uutta odotellaan. Taimet ovatkin aika tiiviisti nyt yhdellä hyllyllä. Niitä on tällä hetkellä yhteensä 16 kpl, eli karsintaa raaskii vielä suorittaa. Kaikista muista lajikkeita paitsi Aji naranjasta on itänyt vähintään yksi siemen.

Valaisimena toimii chilitarvikkeelta hankittu 200 watin energiansäästölamppu heijastimella. Liikkeellä on nyt verkkokaupan lisäksi oma myymälä Tampereella ja chiliharrastaja löytää sieltä vaikka mitä! Päätin vaihtaa taimien lannoitteen pari kesää käytetystä Bio Bizzistä chilejä varten kehitettyyn Capsioon. Taimet saivat viikonloppuna ekat lannoitteensa ja ilahtuivat selvästi.

Latvoin samalla isommat taimet ja vaikutus näkyy jo nyt kun taimet alkavat haarautua. Vaikka latvomisesta ollaankin montaa mieltä, olen silti latvonut omat taimeni jo parina kesänä. Chiliharrastajien latvomiskeskustelua ja -ohjeita voi lukea tästä. Oman kokemukseni mukaan latvottu taimi haarautuu paremmin eli kasvattaa enemmän satoa tuottavia oksia.


Viljelmä loistaa ulos asti...

Ei kommentteja: