tiistai 13. maaliskuuta 2012

Kevät, tuu jo!

Talvehtiva kasvihuone.

Maaliskuinen sunnuntai-ilta antoi jo pienen lupauksen keväästä! Illat alkavat olla valoisia, aurinko laskee puoli seitsemän aikaan eli ulkona näkee johonkin seiskaan asti. On paljon energisempi olokin, kun ei tarvitse taivaltaa koko aikaa pimeässä.

Kasvihuone viettää ensimmäistä talveaan pressutettuna. Pasi on käynyt muutamia kertoja pudottamassa lumet kasvarin katolta. Ihan hyvä niin - meidän lenkkireitin varrella joku ei ollut pudottanut lumia ja kasvihuoneen katto oli räksähtänyt rikki!

Kasvihuoneessa on suunniteltu ensi kesänä kasvatettavaksi chilien lisäksi pensastomaatteja, Thor-paprikaa ja viidakkokurkkuja. Tila alkaa käydä ahtaaksi ja 6,2 neliön kasvihuone tuntuu pieneltä! Suunnitelmissa onkin rakentaa sille kaveri talon vanhoista ikkunoista...

Ihan hetkeen ei kylvetä salaattia...

Kasvilavoja on suunniteltu muutama lisää ja ne siirretään kasvihuoneen viereen. Kasvarin vieressä on kaivo, joten kasteluvesi on kätevän lähellä. Lavat ovat helpot hoitaa ja ne saa keväällä öiden ollessa vielä viileitä harsotettua tosi kätevästi. Kasvilavoihin tulee ensi kesänä ainakin erilaisia salaatteja, rucolaa, retiisejä, porkkanoita, vihersipulia ja kehäkukkia.

1 kommentti:

Tuija kirjoitti...

Moosbackan Kätevä emäntä ja isäntä :)