lauantai 31. maaliskuuta 2012

Rocky roadit

Suklaa sulatetaan vesihauteessa.

Tampereen Hella&Huoneesta tuliaiseksi saadut rocky roadit houkuttivat kokeilemaan moisten valmistamista itse. Ja sehän on muuten aivan uskomattoman helppoa, tässä ei oikeastaa edes voi epäonnistua! Oma ohje syntyi yhdistelemällä kaikkea netistä löytyvää:

200 g eli levy Fazerin sinistä
1,5 dl cashew-pähkinöitä ja suolattuja manteleita
100 g vaahtokarkkeja

Paloittele suklaa kulhoon ja sulata joko mikrossa (välillä sekoittaen) tai vesihauteessa. Meillä ei ole mikroa (hippihommia - mikro tuhoaa ruoasta ravintoaineita) joten sulatin suklaan vesihauteessa. Yksinkertaista se on niinkin, vettä kiehumaan kattilaan ja sen päälle iso kulho, jossa suklaata voi sekoitella.

Hienonna pähkinöitä muutamaan osaan. Pähkinöiksi sopii aivan mitkä tahansa pähkinät suolapähkinöistä lähtien, meidän kaapeista löytyi tällä kertaa cashew-pähkinöitä ja suolattuja manteleita. Suuria vaahtokarkkeja voi myös vähän paloitella. Ainakin K-supermarketeista ja Citymarketeista löytyy aitoja jenkkiläisiä pieniä vaahtokarkkeja, jotka sopivat tähän tarkoitukseen mainiosti.

Kun suklaa on sulanut, sekoita sen joukkoon pähkinät ja vaahtokarkit. Levitä seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja laita jääkaappiin jähmettymään.


Ohjetta voi varioida miltei loputtomasti tummalla tai valkoisella suklaalla ja erilaisilla pähkinöillä. Mitenkähän sekaan saisi sitä ihanaa kinuskikastiketta, mitä Hella&Huoneen rocky roadeissa oli...

Ei kommentteja: